UITGELICHT

 

Laatste Nieuwsbrief

 


Schooljaar 2018-2019.
Dat wordt wel een heel bijzonder jaar. De verhuizing, inrichting van een nieuwe school. Wennen aan elkaar. Alles nieuw. We bereiden alles zo goed mogelijk voor en daar zijn we al heel druk mee bezig.
Het wordt wel een intensief jaar voor het team van IKC Juliana.
Maar natuurlijk ook voor alle kinderen. Als we ons dat realiseren, gaat het met elkaar best lukken. We houden u op de hoogte van ontwikkelingen en plannen.


Opening nieuwe school
De officiële opening van het Integraal Kindcentrum Juliana is op DV
donderdag 1 november. ‘s Morgens is er een programma voor de kinderen, het team en de genodigden. ’s Middags zijn alle kinderen vrij.
En aan het eind van de middag, begin van de avond worden de ouders en kinderen van onze school uitgenodigd. Dan is er ook gelegenheid voor andere belangstellenden om de school te bekijken.
Vrijdag 2 november is er een heel bijzonder feest voor de kinderen. Is
het nou een afscheidsfeest of een openingsfeest of misschien wel
allebei? Dat blijft nog even een verrassing.Vakantierooster 2018-2019


Collega's gezocht !


MAGAZINE VOOR DE OUDERS 
 De nieuwste editie van het online magazine Thuis&School voor ouders met schoolgaande kinderen staat voor u klaar.


Vriend van "De Juliana"
We willen u uitnodigen om vriend te worden van ‘De Juliana’ en ons te helpen om de moderne, gebruiksvriendelijke school te krijgen die we voor ogen hebben.


  Volg de ontwikkelingen betreffende onze nieuwbouw aan de Wethouder Rebellaan. 

Een impressie
Met trots laten wij u een filmpje zien van onze nieuwe school. Het is een mooie weergave hoe de school er
ongeveer van binnen en buiten komt uit te zien. We zijn op dit moment druk bezig met het uitzoeken van
materialen en kleuren. Er zullen nog wel enkele wijzigingen plaats vinden maar u krijgt zo wel een goede
indruk.


  Volg ook de ontwikkelingen van "onze" nieuwbouw in Gurube (Zuid Soedan)


  

 Nieuwsbrieven archief
 


 

Bezoek ook onze Facebookpagina

Daarin vindt u nog meer nieuws over onze school!

 

 

 Welkom bij groep 5!
 
Op deze plek is het hele jaar praktische informatie te lezen over het groepsgebeuren. Bijvoorbeeld: tips bij het leren, huiswerk, bijzondere gebeurtenissen, memootje van de week, gymtijden.

Landbouw
Op school hebben we uitgebreid lessen gehad over landbouw. Deze week ging de spreekbeurt van Noa over de biologische kip. Al die interessante informatie kwam samen in ons bezoek aan de boerderij van Noa. We zagen zelf hoe het er aan toe gaat op de boerderij. We mochten zelf boter maken en dat direct met ontbijtkoek op eten. Ook een bezoekje aan de kaasboerderij van de buurman stond op het programma. En wat is er nog leuker om dan dwars door het weiland daar naar toe te lopen. Een ochtend met nog meer bijzonderheden: eieren rapen, zien hoe kaas gemaakt wordt, kalfjes aaien en aan je vingers voelen wat een melkmachine doet. Bedankt ouders voor het rijden. En veehouders bedankt voor jullie gastvrijheid. We hebben ervan genoten. Kijk maar eens in het fotoboek!

Tafeldiploma
Wat hebben we een fijne decembermaand gehad. Veel gezelligheid en in de laatste week een mooie kerstviering met groep 3 t/m 5. Daarbij is er ook nog hard gewerkt. Bijna iedereen heeft volgens planning de tafels afgerond en zijn of haar tafeldiploma gehaald! Super, daar kun je trots op zijn. Het geeft als voordeel dat het rekenen in het tweede deel van het schooljaar makkelijker zal zijn!

Biologisch Centrum
Maandag waren we bij het Biologisch Centrum. Het was een echte ontdekkingstocht over paddenstoelen. Wat zijn er toch veel! En onder de microscoop lijkt schimmel ook op een paddenstoel. En sommige paddenstoelen kun je eten: lekker die champignons. Kijk voor een impressie in het fotoalbum van groep 5.

Verkeerskunsten en Streetwise
De laatste weken zijn we bezig geweest met veilig gedrag in het verkeer. We kregen praktijklessen met Verkeerskunsten en Streetwise. In het fotoalbum ziet u de activiteiten van groep 5.

Samenwerken
Gelijk de eerste dag zijn we bezig geweest met groepsvorming. Naast instaplessen van de Kanjertraining zijn we bezig geweest in de gymzaal met vormen, letters en cijfers maken met je eigen klasgenoten. Hier komt veel bij kijken: samenwerken, leiding nemen, naar elkaar luisteren, oplossingen bedenken. Soms liep dit heel goed en soms was de opdracht best lastig. Onderaan deze pagina ziet u een voorbeeldje van zo'n opdracht: maak het cijfer 5 !

Psalm
De hele week oefenen we in de klas de psalm van de week. Het psalmrooster staat in de schoolgids. Op maandag zingen we de psalm uit ons hoofd. Thuis de psalm in het eigen gezin zingen is voor de kinderen een goede stimulans om op maandag de psalm te kennen.

Gym
De gymlessen zijn op maandagochtend en vrijdagochtend. Er wordt alleen meegedaan met gym als de kleding hiervoor compleet is. Niet vergeten dus!

Lezen
Verhoog je leestempo met de woordentrainer.

Oefenen
Wil je extra uitdaging? Of gewoon meer oefenen? Of Cito-opdrachten oefenen? Ga dan naar: www.leestrainer.nl

Digitaal Klokkijken
Nog meer oefenen?
Gebruik de digitale oefenklok.
Kies een spel: spel 1, spel 2, spel 3, spel 4, spel 5
Of oefen op een blad via klokrekenen.nl

Tafels
Hier kun je tafels oefenen. Stampen maar.
Maak je eigen tegelmuurtje.

Engels
Even de getallen t/m 20 oefenen.

Huiswerk
Elke week leren we een psalm (maandag) en tekst/memootje (vrijdag)

 

 

U bevindt zich hier: Schooljaar » 2017-2018 » Groepen » Groep 5

CONTACT

Dr. Albert Schweitzerlaan 10, 3771 XM Barneveld
Tel: 0342 412165, E-mail

Koningin Julianaschool is een basisschool van Stichting Hervormde Scholen
De Drieslag. Meer informatie hierover vindt u op www.dedrieslag.nl